• Publicerat 29 maj, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Nordström och Dahlbeck skrev på

Två elitseriespelare har skrivit kontrakt med Chicago Blackhawks. Det handlar om Linköpings back Klas Dahlbeck och AIK:s center Joakim Nordström.

Dahlbeck, 20, draftades i tredje rundan av draften i fjol. Detta efter att ha representerat Sverige i JVM i Buffalo, slagit igenom med LHC i elitserien och slutligen även debuterat i A-landslaget. Den här säsongen fick han fortsatt förtroende av Pär Mårts i landslaget och svarade för fyra poäng (2+2) på 55 matcher i elitserien.

Nordström, 20, etablerade sig i elitserien med AIK och sköt tre mål och hade sex poäng på 47 matcher. Han hann även med att bli juniorvärldsmästare i Calgary efter en turnering där han gjorde fem poäng (4+1) på sex matcher som assisterande lagkapten. Stockholmaren kommer att lånas ut till AIK och spela elitseriehockey även kommande säsong.

Text: Uffe Bodin