Påhlsson funderar över framtiden

Samuel Påhlsson funderar över framtiden. En fortsättning i NHL, eller en flytt till Örnsköldsvik för spel i Modo.
– Om jag flyttar hem spelar jag med Modo, säger Påhlsson till allehanda.se och avfärdar spel i andra klubbar i Elitserien.

Samuel Påhlsson kan spela i Modo i höst om det vill säg väl för Örnsköldsvikslaget.

I en intervju med allehanda.se avfärdar han helt spel med andra elitserieklubbar om han flyttar hem.

– Om jag flyttar hem spelar jag med Modo, säger han till tidningen.

34-åringen väljer alltså mellan att flytta hem till Örnsköldsvik eller stanna kvar i NHL. Han avslutade säsongen i Vancouver, efter att ha startat den med en tredje säsong i följd i Columbus, där familjen stannade kvar när flyttlasset för Samuel Påhlsson gick till Vancouver.

– Det finns mycket som väger för och emot och det är ett stort beslut att ta. Jag och min fru har trots allt bott här borta under större delen av våra vuxna liv. Samtidigt har vi familj och vänner hemma i Sverige, säger Påhlsson.

Påhlsson spelade senast med Modo 2000 innan han lämnade klubben för Boston, som snabbt blev Anaheim under en lång tid och även gav en Stanley Cup-ring 2007.

Lockouten spenderade han i Frölunda, som gav hans första och hittills enda SM-guld. Ett klubbval som till stor del där och då handlade om att hans fru skulle studera i närheten.
Men nu är det alltså bara Modo som gäller.

Det kan även bli så att det bara är Vancouver som gäller i NHL också. Det är dom som har rättigheterna till Påhlsson fram till free agent-marknaden öppnar 1 juli, och helst vill han ha sin framtid klar innan dess.

– Jag vill ta ett beslut tidigare än så. Vi får väl se om jag gör det.

Text: Robert Pettersson