• Publicerat 29 maj, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Fasth skrev på treårskontrakt

HV71:s forward Jesper Fasth kan ha en framtid på Broadway. På tisdagen undertecknade den landslagsmeriterade speedkulan på ett treårskontrakt med New York Rangers. Nästa säsong spelar han dock kvar i elitserien, erfar hockeysverige.se.

20-årige Jesper Fasth från Nässjö draftades av Rangers i sjätte rundan 2010. Sedan dess har han hunnit etablera sig som en pålitlig poängplockare i elitserien och även blivit ett återkommande ansikte i Tre Kronor.

Den gångna säsongen förstördes till stor del av ett fotbrott som berövade honom på mer än 30 matcher. Han svarade för 16 poäng (5+11) på 21 matcher och sköt sedan 2+1 på fem matcher efter comebacken i slutspelsserien mot Färjestad.

Stannar i HV71
Nu har Fasth undertecknat ett treårskontrakt med New York Rangers, som behövde sajna talangen för att behålla hans rättigheter.
– Jesper är en bra talang i dagens hockey eftersom han verkligen kan åka skridskor och är skicklig- Han tog nästan plats i det svenska VM-laget och det är väldigt ovanligt för någon i hans ålder, säger Rangers assisterande general manager Jeff Gorton till blueshirtsunited.com.

Enligt uppgifter till hockeysverige.se kommer Fasth emellertid att spela för HV71 även kommande säsong då Rangers väljer att låna ut honom för mer elitseriespel.

Jesper Fasth har spelat 58 matcher för HV71 sedan elitseriedebuten för två år sedan. På den tiden har han hunnit svara för tolv mål och 31 poäng.

Text: Uffe Bodin