• Publicerat 30 maj, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Järnkrok skrev på för Red Wings

Calle Järnkrok har skrivit på sitt NHL-kontrakt med Detroit Red Wings. Men som väntat spelar han i Brynäs även kommande säsong.
– Han är nära att vara redo för NHL, säger klubbens assisterande general manager Jim Nill.

Detroit Red Wings hade fram till fredag på sig att få Calle Järnkrok under kontrakt och därmed se till att behålla hans rättigheter. Det var en hans klubben naturligtvis inte försakade. På torsdagen kom 20-åringen överens med Red Wings om ett treårskontrakt.
– Han är en duktig ung spelare och en av våra största talanger. Han är nära att vara redo för NHL, säger Red Wings assisterande general manager Jim Nill i en kommentar på klubbens webbsida.

Något spel i NHL kommande säsong blir det sannolikt inte. Som väntat lånas han ut till Brynäs. Red Wings vill ta sig en titt på svensken under sitt träningsläger i höst, men för att det ska bli verklighet måste Brynäs ge sin tillåtelse till Järnkrok.

”Fantastiskt bra för utvecklingen”
Calle Järnkrok gjorde 39 poäng (16+23) på 50 matcher för Brynäs i elitserien och hade sedan 16 poäng (4+12) på 16 matcher gick hela vägen till SM-guld i slutspelet. Han blev sedan uttagen till spel i VM och hade en assist på åtta matcher innan Tre Kronor åkte ut i kvartsfinalen mot Tjeckien.

Under VM fick han spela med några av Detroits svenska stjärnor. Jim Nill tror att det var en nyttig lärdom för Järnkrok.
– Det är fantastiskt bra för utvecklingen och positivt för självförtroendet, säger Nill.
– Att spela med Zetterberg och Kronwall som han gjorde hjälpte honom också att se hur nära eller långt ifrån NHL han är.

Text: Uffe Bodin