• Publicerat 1 juni, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

”Nästan ingen chans att platsa där”

Carolina Hurricanes ser ut att gå miste om Frederik Andersens rättigheter. Frölundas danska målvakt har nobbat klubbens bud.
– Jag har nästan ingen chans att ta plats där, säger han till Göteborgs-Posten.

I kväll är det deadline för NHL-klubbarna att skriva kontrakt med de europeiska spelare de draftade 2010. En av spelarna som inte ser ut att skriva NHL-kontrakt är Frölundas danska landslagsmålvakt Frederik Andersen. Han har nämligen nobbat det bud som Carolina Hurricanes erbjöd honom.
– Carolina har bra målvakter i Cam Ward och deras backup Brian Boucher, jag har nästan ingen chans att ta plats där, säger han till Göteborgs-Posten.
– Jag kan hamna i AHL i två år utan att få spela NHL och det vill jag inte.

Andersen, 22, upplevde en succésäsong med Frölunda i elitserien efter att ha kommit till klubben från danska Fredrikshamn i april förra året. Att han eventuellt går miste om en massa pengar genom att tacka nej till Carolinas bud är inget som stör honom.
Jag kan tjäna miljoner senare i karriären, just nu gäller det att utvecklas så mycket som möjligt, dessutom tycker jag redan att jag tjänar bra i Frölunda när man jämför med Danmark, konstaterar han.

Om inte Frederik Andersen skriver något NHL-kontrakt innan kvällens deadline är han fri att gå in i draften igen. Om någon klubb plockar honom då kommer de att behålla rättigheterna i upp till ett år. Carolina har emellertid fortfarande möjlighet att trejda danskens rättigheter innan deadlinen.
– Jag vet inte vad jag hoppas på riktigt. Jag vet att jag vill spela i NHL i framtiden men just nu har jag det bra i Frölunda också. Helst vill jag bara veta var jag ska spela nästa säsong, både för min och Frölundas skull, säger han till GP.

Text: Uffe Bodin