Blir borta upp till sex månader

NY Rangersstjärnan ser ut att missa inledningen av nästa säsong. Han kommer att genomgå en operation för en axelskada och väntas bli borta 5-6 månader.
– Jag vill inte komma med ursäkter, men jag skulle säga att det påverkade mig, säger Gaborik om skadan han ådrog sig i åttondelsfinalen mot Ottawa.

Marian Gaborik sköt 76 poäng (41 mål) på 82 matcher i NHL under säsongen och följde upp det med ett ganska blekt slutspel.

Totalt blev det bara elva poäng på 20 matcher och slovaken var en av de större besvikelserna i slutspelet.

Nu kommer förklaringen. Han spelade med en axelskada från halvvägs in i åttondelsfinalen mot Ottawa och kommer nu genomgå en operation som gör att han med största säkerhet missar inledningen av nästa säsong.

I normala fall tar det 5-6 månader att komma tillbaka efter operationen.

– Jag vill inte skylla på något, men det fanns där. Jag skulle säga att det påverkade mig, säger Gaborik enligt ESPN.

– Jag vet att jag kunde spelat bättre. Jag tror inte att det påverkade mig så mycket. Det var bara svagt. Under matcherna, när adrenalinet sätter in och allt annat går åt sidan. Skotten var bara inte där, uppenbarligen, men jag vill inte komma med bortförklaringar.

Text: Robert Pettersson