Får 500 mil till närmaste bortamatch

Frölundas Mika Pyörälä är klar för spel i KHL för nästa säsong och lämnar Frölunda trots ett år kvar på kontraktet. Enligt ett pressmeddelande Amur Chabarovsk är han klar för klubben.

Mika Pyörälä ser ut att vara förlorad för Frölunda. Klubbens poängkung uppges vara klar för spel i KHL-laget Amur Chabarovsk, beläget öster om både Mongoliet och Kina och med 500 mil till närmaste bortamatch.

Klubben skickade tidigt på onsdagsmorgonen, lokal tid, ut ett pressmeddelande som förkunnade att man är överens med Frölundas finländare om ett kontrakt över ett år.

30-åringen, som hade en tung säsong i Frölunda när han kom från Philadelphia 2010, spelade upp sig rejält den gångna säsongen och sköt 22 mål och totalt 40 poäng på 53 matcher i Elitserien och bildade vass kedja med Fredrik Pettersson och Mathis Olimb under säsongen.

I Chabarovsk får han landsmannen Hannu Jortikka som tränare och återförenas med Mikko Mäenpää som gjorde stor succé i klubben den gångna säsongen med 37 poäng.

Klubben fick ett stort lyft den gångna säsongen efter att ha varit lite av en slagpåse i tre års tid och tillhört ligans sämre lag.
Nu slutade man på tolfte plats i totaltabellen och tog sig till slutspel för första gången.

Text: Robert Pettersson