Skrev tvåårskontrakt idag

Marcus Nilson fortsätter i Elitserien efter Djurgårdens degradering. Idag blev han helt klar för spel i Modo.
Det ska bli riktigt kul och det känns bra att få representera Modo Hockey de kommande säsongerna, säger Marcus Nilson.

Marcus Nilson följer inte med Djurgården ner i Allsvenskan. Han vänder inte heller utomlands, som det spekulerats om tidigare.

Istället fortsätter han i Elitserien och gör det med Modo, som idag skrev kontrakt med Nilson över två år.

– Det ska bli riktigt kul och det känns bra att få representera Modo Hockey de kommande säsongerna, säger Marcus Nilson till klubbens hemsida.

34-åringen gjorde dundersuccé i Elitserien för Djurgården när han kom till klubben 2009 från en misslyckad säsong i Jaroslavl. Då sköt han 24 mål och totalt 51 poäng på 53 matcher och var sexa i poängbörsen och ligans näst bästa målskytt bakom Janne Hlavac.

Men efter ett misslyckat försök att ta plats i New Jersey säsongen därefter har Nilson gått lite mer på tomgång i Elitserien senaste åren och ”bara” svarat för 55 poäng på 89 matcher.

– Vi tror att flytten till Modo Hockey kommer att ge Marcus en nytändning där han kommer att få spela i en kreativ omgivning, säger general managern Markus Näslund.

Nilson har gjort 280 elitseriematcher för Djurgården och spelat 521 matcher i NHL. Han har varit med och förlorat finaler i Stanley Cup, JVM, VM, SM-slutspelet och Gagarin Cup.

Text: Robert Pettersson