• Publicerat 9 juni, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

”Fantastiskt bra”

SM-guldet ger klirr i kassan för Brynäs. Nu redovisar klubben ett plusresultat på hela 14 miljoner kronor, skriver Gävle Nyhetsbyrå.
– Fantastiskt bra. Jag kan inte tänka mig att klubben gjort något liknande resultat tidigare, säger klubbdirektören Hans-Göran Karlsson till tidningen.

Den främsta anledningen till det fina plusresultatet är de sportsliga framgångarna. Guldet kom som lite av en överraskning för de flesta och succén var ingenting som klubben hade budgeterat med.
– Vi gör alltid så att vi budgeterar för ett år utan slutspel. Sedan ska slutspelet ge lyftet, om det kommer. Och det gjorde det i år, förklarar Hans-Göran Karlsson för Gävle Nyhetsbyrå.
– Dessutom så ökade vi även under grundserien publiksifforna med runt 600 personer. Det, tillsammans med fullt med folk på slutspelsmatcherna och att vi gick ända fram skapar det här fina resultatet.

Utöver det har Brynäs fått en hel del extra intäkter tack vare alla NHL-spelare man producerat.
– Ovanligt många spelare, ovanligt mycket pengar. Det ger nästan fem miljoner kronor. Det kan vi aldrig räkna med igen, konstaterar Karlsson som säger att överskottet ska hjälpa Brynäs att säkerställa sin position som ett topp fyra-lag i elitserien.
– Det här ger oss muskler att klara motgångar på det sportsliga planet. Man ska ha klart för sig att vi jobbar på en svajig marknad. Titta på Djurgården som åkte ur elitserien.

Hans-Göran Karlsson säger även att man kommer att satsa mer pengar på spelartruppen.
– Framför allt har vi en trygghet att klara skador om såna inträffar. Det händer ju dessutom saker hela tiden, som nu med Niclas Anderséns KHL-kontrakt.

Text: Uffe Bodin