• Publicerat 9 juni, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

”Det han sa hade stor betydelse”

I går kom beskedet att Marcus Nilson har skrivit på för Modo. I en intervju med Örnsköldsviks Allehanda avslöjar den tidigare djurgårdskaptenen att han lät sig influeras av en tidigare Modospelare när han tog beslutet, nämligen kanadensaren Byron Ritchie.
– Han är en av mina absolut bästa vänner och det är klart att det han sa hade stor betydelse, säger Nilson som spelade ihop med Ritchie i båda Florida och Calgary under sin NHL-karriär.
– Han trivdes hur bra som helst i Modo och hade bara bra saker att säga om klubben. Jag tror att han hade stannat om det inte vore för att han fick så bra betalt i Bern för han älskar verkligen Modo.

34-åringen tycker att Modos lagbygge ser intressant ut inför nästa säsong.
– Jag hade aldrig valt en klubb som jag inte trodde kunde vara med och fajtas om bucklan, men det finns inga garantier, konstaterar han.
– Det var många som trodde att vi i Djurgården skulle gå hela vägen förra säsongen men vi åkte ur. En sak kan jag i alla fall garantera: jag kommer att ge mitt yttersta. Jag är ruggigt laddad och ska bevisa att jag har mer att ge.

Marcus Nilson gjorde elva mål och 32 poäng på 51 matcher för Djurgården den gångna säsongen. I kvalserien blev det ett mål och fem assist på tio matcher innan Djurgården förpassades till Hockeyallsvenskan.

Text: Uffe Bodin