• Publicerat 13 juni, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

slutspelat för Laperriere

För ett år sedan fick han Bill Masterton Trophy för sin passion för ishockeyn. Nu tvingas Philadelphia Flyers forward Ian Laperrière emellertid lägga skridskorna på hyllan för gott.

38-åringen drabbades av en kraftig hjärnskakning när han fick en puck i ansiktet under en slutspelsserie mot New Jersey Devils 2010. Han gjorde trots det comeback i Flyers finalserie mot Chicago Blackhawks, men erkände i efterhand att han inte var hundra procent.

Efter att ha missat de två senaste säsongerna på grund av sviterna efter hjärnskakningen valde Laperrière att skriva på sina pensionspapper eftersom kontraktet med Philadelphia Flyers var på väg att gå ut.

Under sin NHL-karriär spelade högerforwarden 1 083 matcher för St. Louis, New York Rangers, Los Angeles, Colorado och Philadelphia. Han samlade på sig 121 mål och 336 poäng och 1 956 utvisningsminuter.

Under sin skadeperiod har Laperrière använts som mentor för klubbens draftval och talanger.

Text: Uffe Bodin