”Vi trivs bra i Karlstad”

Ole-Kristian Tollefsen kunde blivit förlorad för Färjestad innan han ens spelat en enda match för klubben. Nashville ville värva norrmannen, men han nobbar.
– Jag kanske är lite hemkär. Familj och vänner betyder väldigt mycket för mig, säger Tollefsen till Värmlands Folkblad.

Minns ni fjolåret? När Ole-Kristian Tollefsen erbjöds ett envägskontrakt av Nashville och ville över, men stoppades av Modo eftersom det egentliga övergångsdatumet passerats.

Han har fått ännu starkare bud från klubben nu i sommar. Men den här gången är det han själv och inte klubben som väljer att sätta ett stopp för övergången.

– Det är klart att det var ett tufft val. Men jag satte mig ned med min fru och diskuterade och vi kom fram till det, säger Tollefsen till vf.se.

– Vi har verkligen varit sugna på att komma hit till Karlstad ända sedan vi kom hem från USA.

28-åringen spelade två år i Modo efter att han kom hem till Europa från NHL. Då spelade han 163 NHL-matcher för Columbus och Philadelphia och tillhörde även Detroits organisation. Han inledde sin nordamerikanska karriär redan 2002 när han lämnade Lillehammer för två års spel i WHL.

Familjen Tollefgsen väntar barn i augusti, vilket också bidragit till valet att stanna kvar i Sverige och som skilde sig från fjolåret när han ville nappa på erbjudandet från Nashville.

Tollefsen har fram till 15 juli på sig att lämna Färjestad för NHL-spel, men säger själv att han redan meddelat sportchefen Thomas Rundqvist att han inte behöver oroa sig.

– Jag tyckte det var onödigt att han skulle gå runt och behöva oroa sig för mig.

Text: Robert Pettersson