• Publicerat 15 juni, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Lämnar Frölunda för Nashville

Frölundas fyra målvakter har blivit tre. På fredagen utnyttjade Magnus Hellberg NHL-klausulen i sitt kontrakt med göteborgarna och tecknade ett treårskontrakt med Nashville Predators.
– Jag känner att jag behöver röra på mig för att inte stanna i utvecklingen, säger 21-åringen.

Dagens datum är det sista för svenska elitseriespelare att skriva kontrakt med NHL-klubbar. Det utnyttjade Frölundas målvakt Magnus Hellberg genom att teckna ett kontrakt med Nashville Predators, som draftade Uppsalakillen i andra rundan förra sommaren.
– Vi har varit medvetna om att den här situationen skulle kunna uppstå. Nu har Magnus bestämt sig och fattat sitt beslut och vi vet vad som gäller, säger Frölundas tränare Kent Johansson i ett pressmeddelande.

Hellbergs osäkerhet kring framtiden har grundat sig i osäkerheten kring Frölundas målvaktssida. Klubben har sedan tidigare värvat den slovakiske keepern Julius Hudacek från Södertälje och har dessutom succén Frederik Andersen och Linus Fernström under kontrakt. I och med att Andersen nobbade ett NHL-anbud från Carolina Hurricanes är det allt jämt oklart om han spelar i Frölunda eller någon annan klubb nästa säsong.

Gjorde 17 elitseriematcher
– Just nu har vi tre målvakter på kontrakt inför säsongen, med fortsatt oklarhet kring ”dansken”, där finns inget nytt än, säger Kent Johansson.

Magnus Hellberg, som kom till Frölunda från Almtuna förra året, är tacksam över den elitserierutin han fick i Göteborg, men känner att det här var rätt tillfälle för honom att testa lyckan i USA.
– När situationen med målvakterna i Frölunda är som den är så känner jag att jag behöver röra på mig för att inte stanna i utvecklingen, säger Hellberg.

Den unge målvakten hann göra 17 elitseriematcher för Frölunda under det gångna året. Han släppte i snitt in 2,48 mål per match och hade en räddningsprocent på 90,8.

Text: Uffe Bodin