Skrev på för Luleå idag

Straffeleganten Kim Hirscovits är tillbaka i Elitserien igen efter ett år. På tisdagen följde Luleå in i det stora kontraktsskrivarledet och sajnade upp finländaren.
– Jag ser verkligen fram emot att spela för Luleå Hockey som de senaste säsongerna etablerat sig som en svensk toppklubb, säger finländaren.

Kim Hirschovits blir den som ersätter Ville Viitaluoma i Luleå.
Idag skrev finländaren på för den kommande säsongen och återvänder till Elitserien efter en misslyckad fjolårssäsong.

– Kim är en erfaren spelare som är van att producera poäng. Och vi identifierar honom lite som en finsk Johan Davidsson som har goda ledaregenskaper och en offensiv profil i sitt spelsätt, säger sportchefen Lars ”Osten” Bergström till Luleås hemsida.

Den 30-årige finländaren sköt 33 poäng (tolv mål) på 52 matcher för Timrå förrförra säsongen, men bröt sedan kontraktet och flyttade hem till Finland igen.

Där blev det en blygsam insats i IFK Helsingfors där han bara sköt tre mål och fyra assist på 30 matcher i en tillbakadragen roll innan han flyttade vidare till KHL och spelade av säsongen i Nizjnij Novgorod där han gjorde fem poäng på tolv matcher i vardera ligaspelet och slutspelet.

– Jag ser verkligen fram emot att spela för Luleå Hockey som de senaste säsongerna etablerat sig som en svensk toppklubb. Jag har i mina samtal med tränare och ledning fått ett riktigt bra intryck av klubben och gillar den sportsliga utmaning som de presenterat mig med där man vill ta ytterligare ett steg i den sportsliga utvecklingen, säger straffspecialisten själv.

Säsongen 08/09 var Hirschovits poängkung i FM-ligan och svarade få för imponerande 66 poäng (18+48) på 58 matcher.

Text: Robert Pettersson