Klar för två år

Fredrik Warg spelar för nykomlingen Rögle nästa säsong. Idag blev allt klart för den rutinerade centerns återkomst till Elitserien.
– Fredrik kommer att vara en viktig bricka i den struktur vi vill bygga upp., säger sportchefen Pelle Svensson.

Skellefteå och Luleå har nämnts som rimliga klubbadresser för Fredrik Warg till kommande säsong. Först för ett par dagar sedan dök uppgifterna om Rögles intresse upp.

Idag blev han klar för klubben för två år framöver.

– Fredrik är en gedigen allroundcenter med lång erfarenhet på högsta nivå. Vi har kontrakterat en spelare som spelat sju raka säsonger i Tre Kronor och det var länge sedan vi gjorde det i Rögle BK, säger sportchefen Pelle Svensson till klubbens hemsida.

33-årige Warg spelade KHL-hockey för lettiska Dinamo Riga den gångna säsongen och sköt tio mål och sju assist på 49 matcher och hade lagets sämsta plus/minus med -18. Bara fyra spelare i hela KHL hade lägre.

Slutspelet missade han nästan helt efter att ha skadat sig redan i första åttondelsfinalen.

– Fredrik kommer att vara en viktig bricka i den struktur vi vill bygga upp. Att med hjälp av etablerade spelare av högsta klass kunna slussa in våra egna medaljörer från JSM efterhand. Det är därför vi har skrivit tvåårsavtal, säger Pelle Svensson.

Warg har tidigare spelat elitseriehockey för Modo, Timrå och Skellefteå och gjort totalt 188 poäng på 507 matcher i ligan.
Senaste elitseriesäsongen, den i Skellefteå 10/11 när han var lagkapten, svarade han för elva mål och 19 assist på 50 matcher och var hans poängstarkaste i ligan sedan han sköt 31 poäng för Timrå 06/07.

Text: Robert Pettersson