• Publicerat 20 juni, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Alfredsson gläds med Karlsson

Erik Karlsson hade 317 miljoner anledningar att jubla i natt. Det nya monsterkontraktet fick även lagkamraten och förebilden Daniel Alfredsson att glädjas.
– Att åstadkomma vad han har åstadkommit som 22-åring är otroligt, säger Alfredsson till hockeysverige.se.

LAS VEGAS Erik Karlsson stod i rampljuset under mediaträffen inför nattens NHL Awards i Las Vegas. Bara minuter innan han gjorde entré på podiet meddelade Ottawa Senators att de tecknat ett nytt sjuårskontrakt med den Norris Trophy-nominerade backen värt 6,5 miljoner dollar per säsong.

På en stol knappt 50 meter från Karlsson satt lagkamraten och mentorn Daniel Alfredsson. Han fick mestadels svara på frågor gällande sin egen hockeyframtid, men tog sig tid att hylla Erik Karlsson. ”En skön dag för hockeyn i Ottawa”, sade Alfredsson efter beskedet om Karlssons nya kontrakt.
– Det är fantastiskt för Erik, laget och hela staden. Han är en person som alla gillar att umgås med. Han är otroligt skicklig på isen och ändå har vi bara börjat att se hans potential, säger Daniel Alfredsson när hockeysverige.se får en pratstund med Ottawakaptenen.
– Att åstadkomma vad han har åstadkommit som 22-åring är otroligt och det har varit väldigt kul att få vara en del av starten på hans karriär och se vad han har gjort.

MacLean bakom Karlssons förvandling
Daniel Alfredsson tog bokstavligt talat Erik Karlsson under sin vinge när han kom till Ottawa från Frölunda för snart tre år sedan. Karlsson bodde hos familjen Alfredsson under sin första NHL-säsong och har ofta poängterat att få personer har haft samma positiva inverkan på hans karriär som lagkaptenen.
– Med tanke på hur tuffa säsonger vi hade som lag under hans två första år i klubben gjorde han ändå ett bra jobb. Han utvecklades och lärde sig hela tiden nya saker, säger Alfredsson.
– Det var en tuff tid för vår organisation då, men sedan (coachen) Paul Maclean kom in från Detroit och vände på skeppet har det lossnat både för laget och för Erik. Han har haft stort inflytande på Erik och har hjälpt honom att bli den spelare han börjar bli.

Hur ser du på hans chanser att vinna Norris Trophy?
– Jag tycker verkligen att Erik är förtjänt av Norris Trophy med tanke på den säsongen han hade så jag hoppas verkligen att han vinner. Det skulle vara riktigt kul om en storback som Nicklas Lidström lägger av och nästa tar vid. Det hade varit häftigt.

Text: Uffe Bodin