Helt klar för Rögle idag

Mike Iggulden stannar i Elitserien. Idag blev kanadensaren klar för spel i nykomlingen Rögle.
– Mike är ett bra vapen i powerplay och även en säker straffläggare som kan fixa extrapoäng till oss under säsongen, säger sportchefen Pelle Svensson.

Mike Iggulden stannar i Elitserien och byter fjolårets nykomling mot kommande säsongs nykomling. Växjö mot Rögle.

– Han var med om resan ifjol med Växjö och gjorde det riktigt bra. Han missade några matcher på grund av skada men är nu fit for fight och beredd att leverera, säger sportchefen Pelle Svensson till klubbens hemsida.

Den 29-årige kanadensaren har spelat i Europa sedan 2009 då han gjorde 33 poäng för Dinamo Riga i KHL. Året efter gjorde han 40 poäng för schweiziska Langnau och ifjol blev det 34 poäng (13+21) på 41 matcher för Växjö i Elitserien.

Iggulden var inte minst briljant under inledningen av säsongen och hade svarat för tio mål och tio assist redan efter de tretton inledande matcherna innan poängplockandet avtog och där även en hjärnskakning stoppade honom från spel under elva matcher i början av 2012.

Totalt sköt Iggulden bara blygsamma två mål och sex assist på sina 21 sista matcher under säsongen, men gjorde sig under sin heta period på höstdelen av säsongen känd för sin starka förmåga i straffläggningar.

– Mike är ett bra vapen i powerplay och även en säker straffläggare som kan fixa extrapoäng till oss under säsongen, säger Pelle Svensson.

Text: Robert Pettersson