• Publicerat 22 juni, 2012
  • Skrivet av Ola Winther
  • 0 Kommentarer

Staal tackar nej till kontraktsförlängning

Då Jordan Staal endast har ett år kvar på sitt kontrakt var en kontraktsförlängning med honom en prioritet för Pittsburgh den här sommaren. Man har också erbjudit den stora centern ett tioårskontrakt men svaret blev negativt. Något som nu också mynnat ut i spekulationer om en nära förestående trejd.
– Jordan vill inte förlänga sitt kontrakt i det här läget, säger Staals agent Paul Krepelka.

Jordan Staal har under flera års tid fått agera tredjecenter i Pittsburgh Penguins. Den otroligt talangfulle 23-åringen, som troligtvis skulle vara en center för toppkedjorna i de flesta lag, har fått finna sig i att agera i skuggan av Sidney Crosby och Jevgenij Malkin. Nu kan han dock ha tröttnat på den situationen och det spekuleras nu vilt i att Staal vill byta klubb.

Grunden till spekulationerna är att Staal har ratat ett förslag om en kontraktsförlängning från Pittsburgh. Enligt TSN:s insider Bob McKenzie ska erbjudandet från Penguins GM Ray Shero varit över tio år med en genomsnittlig lön på sex miljoner dollar per säsong. I det här läget är dock inte kanadensaren intresserad av en kontraktsförlängning.
– Jordan vill inte förlänga sitt kontrakt i det här läget, säger Staals agent Paul Krepelka till TSN.

Carolina ledande i jakten på Jordan
Det faktum att Staal inte vill förlänga har istället alltså mynnat ut i en rad spekulationer om att 23-åringen kan komma att trejdas. Pittsburgh sägs inte vilja riskera att tappa Staal utan ersättning när hans kontrakt går ut nästa sommar och är därför redo att lyssna på bud från andra klubbar. Ledande i jakten rapporteras Carolina Hurricanes vara, detta då Jordans bror Eric Staal spelar där och de två gärna återförenas. Även New York Rangers med Marc Staal i truppen sägs vara ett hett alternativ.

Trots att Jordan Staal endast spelade 62 matcher i grundserien den här säsongen så svarade han för sin poängmässigt bästa notering så här långt i NHL-karriären. På dessa matcher samlade nämligen den skicklige tvåvägscentern på sig 50 poäng (25+25) och slog sin tidigare bästa notering med en poängs marginal. Utöver det var den majestätiske centern också en av Penguins bästa spelare i slutspelet där han noterades för nio poäng (6+3) på de sex matcher man spelade innan uttåget mot Philadelphia.

Text: Ola Winther