Axelsson har skrivit på

Nu är det helt klart, som man säger. Dick Axelsson spelar i Frölunda kommande säsong.
– Frölunda känns väldigt rätt just nu, säger Dick Axelsson.

Dick Axelsson spelar i Frölunda nästa säsong, trots att klubben så sent som i torsdags förra veckan förkunnade att man inte går vidare på det spåret.

På måndagen skrev Axelsson på ett kontrakt som löper över kommande säsong.

– Frölunda känns väldigt rätt just nu. Jag har haft flera snack med Kenta och det känns verkligen bra, lite som en nystart för mig, säger Dick Axelsson i ett pressmeddelande.

25-åringen gjorde 30 poäng på 47 matcher för Färjestad för två säsonger sedan och valde ifjol att lämna klubben för Modo där han under en skadedrabbad säsong sköt mer blygsamma 20 poäng på 36 matcher och inte fick något nytt kontrakt.

– Vårt kollektiv behöver kryddas med kreativitet. Dick har visat att han har den egenskapen. Med Dick i truppen får vi den kreativitet vi söker, säger tränaren Lill-Kenta Johansson.

Frölunda blir Axelssons fjärde elitserieklubb efter Modo, Färjestad och Djurgården. Han har svarat för 53 mål och 62 assist på 184 matcher i ligan och blev mästare med Färjestad både 2009 och 2011.

– Jag är väldigt medveten om att det kommer krävas mer än talang för att fortsätta utvecklas. Det krävs hårt arbete från min sida, säger Axelsson.

Text: Robert Pettersson