• Publicerat 27 juni, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Skrev på för Atlant

Andreas Engqvist lämnar Montréal Canadiens organisation efter två år i Nordamerika. Men det blir ingen flytt hem till Sverige. I stället har han skrivit på för svensklaget Atlant Mytisjtji i ryska KHL.

Montréal Canadiens valde att behålla NHL-rättigheterna till Andreas Engqvist genom att erbjuda honom ett kvalificerande kontraktserbjudande härom dagen. Någon omedelbar fortsättning blir det emellertid inte för 24-åringen i Montréal.

I dag meddelade nämligen Atlant Mytisjtji, som tränas av Janne Karlsson, att de har värvat den tidigare Djurgårdscentern. Engqvist blir därmed lagkamrat med Patrik Zackrisson samt den finska duon Janne Niskala och Perttu Lindgren.
– Jag känner Andreas från barndomen. Vi är både från Stockholm så sedan sju års ålder har vi spelat mot varandra, säger Zackrisson i ett uttalande på klubbens webbsida.
– Han är en välutvecklad spelare som jobbar hårt både offensivt och defensivit. Han är en klasscenter.

Andreas Engqvist lämnade Djurgården efter SM-finalen mot HV71 2010. Sedan dess har han svarat för 30 mål och 68 poäng på 131 AHL-matcher. Han är poänglös på de 15 NHL-matcher han står noterad för.

Text: Uffe Bodin