Lämnar NHL-drömmen för familjen

Marcus Vinnerborg återvänder till Elitserien och svensk hockey igen efter två år i Nordamerika där han dömt 40 NHL-matcher och en uppsjö AHL-matcher.
– Det är ett familjebeslut, säger Vinnerborg till iihf.com.

Marcus Vinnerborg är tillbaka igen i svensk hockey efter två år i Nordamerika där han försökt slå sig in i NHL.

Det har blivit 20 NHL-matcher per säsong under de två åren, men mestadels har han fått husera i AHL-hockeyn, där han fått hederssamma uppdrag under båda åren.
Ifjol dömde han två av Calder Cup-finalmatcherna när Binghamton slog Houston och i år dömde han en av finalmatcherna när Norfolk körde över Toronto, den där Norfolk avgjorde med ett mål som borde dömts bort.

Men nu är det över. Nu väntar elitseriehockeyn igen.

– Det är ett familjebeslut. När man jobbar i NHL och AHL är man borta 150-160 nätter per säsong och är iväg 8-10 dagar i sträck, sen hemma i tre dagar och sen iväg igen, säger Vinnerborg till iihf.com.

– Det är svårt att vara en familjefar under sådana omständigheter. Speciellt när man har två tonårsdöttrar som förtjänar mer uppmärksamhet. Det var ett tufft beslut att ta, NHL-folket gillade min utveckling och ville att jag skulle stanna kvar, men i slutändan var det ett beslut för familjen.

Innan Marcus Vinnerborg åkte till Nordamerika vann han priset Guldpipan som Elitseriens bästa domare tre år i rad, 2008-2010. De två senaste åren har priset gått till Ulf Rönnmark.

16 november 2010 blev Marcus Vinnerborg den första europeiska domaren att döma en NHL-match när Dallas mötte Anaheim.

Text: Robert Pettersson

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.