• Publicerat 29 juni, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Testar free agent-marknaden på söndag

Här är chockbeskedet som skakar Stanley Cup-finalisterna New Jersey Devils fans. Efter över 20 år i organisationen ser målvakten Martin Brodeur ut att vara på väg till en ny klubbadress.
– Brodeur borde ha blivit sajnad för länge sedan, skriver TSN:s Darren Dreger på Twitter.

Han draftades av New Jersey Devils i första rundan 1990 och har fört klubben till tre Stanley Cup-vinster. Vid 40 års ålder kan Martin Brodeur plötsligt vara på väg att byta klubb.

Det är TSN:s Darren Dreger som via Twitter meddelar att Brodeur har anlitat stjärnagenten Pat Brisson för att företräda honom lagom till dess att free agent-marknaden slår upp sina dörrar på söndag.

Bakgrunden till den chockerande nyheten är att Devils inte har visat tillräckligt stort intresse för målvaktsveteranen, något som i sin tur tros grunda sig på den osäkra ekonomiska situationen i klubben.

Flest segrar och nollar – genom tiderna
– Brodeur har bara haft begränsade samtal med Devils. Han kan fortfarande sajna före söndag, men det lutar åt att han testar marknaden, skriver Darren Dreger.
– Brodeur borde ha blivit sajnad för länge sedan. Att sätta honom i en position där han ens överväger att bli free agent är tufft för en spelare med hans status.

Martin Brodeur räknas som en av de största målvakterna i ligans historia och har siffror för att backa upp påståendet. Han har tagit flest segrar av alla målvakter i NHL-historien (656) och har hållit nollan flest gånger (119). Han är dessutom den målvakten i NHL som har spelat flest matcher (1 191) genom alla tider.

Han vann Stanley Cup med Devils första gången 1995 och har även vunnit mästerskapstiteln 2000 och 2003. Han har dessutom varit i final såväl 2001 som i år, 2012. Vid fyra tillfällen har han fått Vezina Trophy som ligans främsta målvakt (2003, 2004, 2007, 2008).

Text: Uffe Bodin