Röymark lämnar Timrå för FBK

Färjestad förstärker laget med ännu en norrman. På söndagen blev det klart att Martin Röymark spelar för klubben kommande säsong.
– Det fanns intresse från en del tyska klubbar men när Färjestad kom med i bilden behövde jag inte alls tveka, säger Martin Röymark.

Efter två säsonger i Timrå vänder Martin Röymark söderöver igen. Idag skrev han på Färjestad och blir klubbens fjärde norrman – och andra norska nyförvärv för kommande säsong.

– Det fanns intresse från en del tyska klubbar men när Färjestad kom med i bilden behövde jag inte alls tveka. En bra lösning för mig, säger Martin Röymark i ett pressmeddelande.

Den 25-årige anfallaren kom till Frölunda 2009 och gjorde en säsong med klubben innan han drog vidare till Timrå där han gjort 40 poäng på 110 matcher under sina två säsonger i klubben.

Den gångna säsongen blev en tillbakagång både mål- och poängmässigt. Sköt sex mål och 17 poäng, jämfört med 14 mål och 23 poäng första säsongen i klubben.

– Vi satsar hårt på att nå titlar i både Elitserien och European Trophy denna säsong och behöver en bred trupp och när den här möjligheten dök upp beslutade vi oss för att satsa, säger sportchefen Thomas Rundqvist.

Röymark har VM-spelat för Norge årligen sedan 2008 och gjorde faktiskt sin elitseriedebut med Frölunda mot just Färjestad under mellandagarna 2008 när Sparta Sarpsborg lånade ut honom på kort tid för att täcka upp för skador och JVM-saknade spelare.

Text: Robert Pettersson