• Publicerat 3 juli, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Fabricius placeras i Haparanda

Asplöven, som ser ut att bli Borås ersättare i Hockeyallsvenskan, fortsätter att se sig om på spelarmarknaden efter förstärkningar. Efter att ha sagt sig vara intresserade av både Conny Strömberg och Janne Niinimaa är den före detta Luleå- och Frölundaforwarden Karl Fabricius ett namn som klubben tittar på.
– Jag har fört en dialog med hans agent, men närmare än så är det inte. Men absolut så skulle han vara ett jättebra namn och jag övertygad om att han skulle vara en tillgång för oss, säger Asplövens tillförordnade sportchef Per Kenttä till NSD.
– Det är absolut så att vi är intresserade av honom.

Fabricius, som fyller 30 år till hösten, tvingades lämna Luleå för ett år sedan. I stället tog han chansen i KHL där han hamnade i nykomlingen Lev Poprad i Slovakien. Där noterades han för ett mål och åtta poäng på 48 matcher.

I elitserien har forwarden, som var VM-spelare för Tre Kronor 2008, gjort 440 matcher för Luleå och Frölunda.

Text: Uffe Bodin