• Publicerat 3 juli, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Winnipeg nästa för finländaren

Efter att ha spelat i Calgary Flames under stora delar av de tre senaste åren flyttar Olli Jokinen på sig. I natt blev det klart att finländaren företräder Winnipeg Jets under de två kommande säsongerna.

Olli Jokinen skrev på ett tvåårskontrakt med Jets värt 4,5 miljoner dollar per säsong. Han höjer därmed lönen med 1,5 miljoner per säsong efter att ha tvingats till en ganska rejäl lönesänkning när han skrev sitt senaste kontrakt med Calgary Flames för två år sedan.

Nu har Jokinen en av sina bättre säsonger på många år bakom sig. Han gjorde 61 poäng (23+38) på 82 matcher för Flames och slutade tvåa i den interna poängligan efter lagkaptenen Jarome Iginla.

Trots det var Flames ointresserat av att ta tillbaka finländare som nu alltså byter provins i Kanada – från Alberta till Manitoba. Där förväntas 33-åringen bli en av lagets toppcentrar.

Olli Jokinen draftades som tredje spelare av Los Angeles Kings 1997. Sedan dess har han spelat 1 042 matcher i NHL och registrerat 292 mål och 683 poäng för för Los Angeles, New York Islanders, Florida, Phoenix, Calgary och New York Rangers.

Text: Uffe Bodin