Ville Lajunen skrev på för ett år

Färjestad har gjort klart med finske backen Ville Lajunen, som förra veckan fick lämna Magnitogorsk.
– En mycket skicklig back. Vi agerade snabbt när den här möjligheten öppnade sig, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist.

Ville Lajunen blir elitseriespelare den kommande säsongen.
Idag skrev han på för ett år med Färjestad, efter att för några dagar sedan ha fått klartecken att lämna ryska Magnitogorsk där han avslutade förra säsongen.

– En mycket skicklig back. Vi agerade snabbt när den här möjligheten öppnade sig, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist i ett pressmeddelande.

24-åringen har en handfull landskamper de senaste åren på sitt CV och har tillhört Blues i finska ligan under sin seniorkarriär. Så sent som gör tre säsonger sedan sköt han 38 poäng på 58 matcher.

Den gångna säsongen sköt han två mål och tio assist på 22 matcher innan han lämnade klubben för KHL-spel med Magnitogorsk där han gjorde 0+1 poäng på 15 matcher och sedan stod för fem assist på de tolv slutspelsmatcherna innan klubben föll mot Avangard Omsk i kvartsfinalen.

– Han är mycket spelskicklig, har ett riktigt bra skott, spelar en smart hockey. En mycket kompetent back som blir ett starkt powerplayvapen. Med Lajunen har vi fem rightbackar och det ger oss stora valmöjligheter, säger Färjestads scout Anders Steen.

Lajunen har totalt gjort 105 poäng (23+82) på 207 matcher i FM-ligan och landslagsdebuterade i LG Hockey Games 2011. Den gångna säsongen fanns han med i Karjala Tournament.

Text: Robert Pettersson