Tjänar 680 miljoner var

Ryan Suter och Zach Parise kom till avslut med sina klubbval på onsdagen. Båda de eftertraktade amerikanerna väljer spel i Minnesota Wild.

4 juli blev inte bara en dag då amerikanerna kunde fira sin självständighet. Det blev även dagen då Minnesota fick klart med de två mest eftertraktade fria agenterna Zach Parise och Ryan Suter, som båda råkar vara amerikaner och har vunnit både U18-VM och U20-VM ihop.

För den snart 28-årige Parise blir det en flytt till födelsestaden efter 502 NHL-matcher och 410 poäng med New Jersey Devils, där han spelat sedan 2005 och var kapten den gångna säsongen när han sköt 31 mål och 38 assist på 82 matcher.

Den ett år yngre Suter har svarat för 238 poäng på 542 NHL-matcher för Nashville och NHL-debuterade samtidigt som Parise. Han kommer närmast från sin poängmässigt starkaste säsong där han sköt sju mål och 39 assist på 79 matcher.

Båda spelarna får 98 miljoner dollar, motsvarande 680 miljoner svenska kronor, för var sina 13-årskontrakt.

Text: Robert Pettersson