• Publicerat 5 juli, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Brynäs ger Robin Rahm chansen

Han var klar för Örebro – men nu är han helt klar för Brynäs. Den dopingavstängde målvakten Robin Rahm får chansen till en omstart hos de regerande svenska mästarna.
– Robin är fälld, och dömd för doping, men efter avtjänat straff har han sonat sitt brott, säger Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson.

Det har gått snart två år sedan det uppdagades att Robin Rahm, då kontrakterad av Färjestad, hade fastnat i ett dopingprov. Han stängdes av i två år och när han nu har närmat sig datumet då han kan återvända till sporten har det spekulerats för fullt kring vilken klubb han ska spela för.

Det hela såg ut att vara klart när Örebro gick ut och meddelade att de hade kontrakterat 25-åringen. Nu blir det emellertid inte spel för det allsvenska topplaget. I stället har Brynäs förskansat sig rättigheterna till Rahm. På torsdagen gick de regerande svenska mästarna ut med nyheten att klubben skrivit ett tvåårskontrakt med Rahm.
– Jag hörde av mig till Robin och hans agent eftersom vi inte visste att han hade kontrakt med Örebro, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv i ett pressmeddelande.

”I bästa samförstånd med Örebro”
– När det visade sig att han hade ett gällande avtal med Örebro, har vi fört diskussioner med dem, och har nu i bästa samförstånd med Örebro löst det så att Robin kan spela med oss istället. Vi är väldigt nöjda med att det gick att lösa så smidigt.

Dopingavstängning för naturligtvis med sig ett stigma, men från Brynäs håll anser man att det är utagerat.
– Robin är fälld, och dömd för doping, men efter avtjänat straff har han sonat sitt brott, säger Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson.
– Han kan inte straffas hela livet för ett misstag. Nu ger vi Robin chansen att fortsätta sin utveckling hos oss, och vi är väldigt glada att han spelar för oss kommande säsonger.

Robin Rahm spelade 19 grundseriematcher för Färjestad under säsongen 2009/10 innan han stängdes av. Han hade då en räddningsprocent på 90,7 och släppte in 2,42 mål i snitt per match. Tidigare har han representerat moderklubben Sunne i division 1 samt Borås i allsvenskan.

Text: Uffe Bodin