• Publicerat 5 juli, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Kontraktstrul satte käppar i hjulet

Efter många turer fram och tillbaka är Giulio Scandella slutligen offentliggjord för spel i IK Oskarshamn. Den italienske VM-forwarden placerades i den allsvenska klubben tidigt i våras, men kontraktsstrul har hindrat den före detta Röglespelaren från att bli klar tidigare.
– Jag är mycket nöjd med att vi äntligen har fått Giulio klar, säger sportchefen Roger Jönsson i ett pressmeddelande.
– Det har varit på gång en längre tid och anledningen till att det dragit ut på tiden är att Giulio har suttit på ett gällande avtal i Italien.

Scandella gjorde imponerande 26 mål och 65 poäng på 37 matcher för Val Pusteria i den italienska ligan den gångna säsongen. Han följde upp det med ett starkt VM för ett svagt Italien, som förvisades till B-gruppen.
– Det blir min andra sejour i Sverige, säger Guilio Scandella.
– Jag spelade med Rögle i Elitserien 2009 men blev skadad så det blev bara 11 matcher. Jag ser verkligen fram emot att komma till Oskarshamn och jag vet att det spelas bra hockey i Allsvenskan. Hockey är en mycket större sport i Sverige än i Italien och det är mycket mer tryck på läktarna.

Sejouren i Rögle 2009/10 utmynnade i fyra poäng (1+3) för den Kanadafödde 28-åringen som har gjort fyra A-VM och ett OS för Italien.

Text: Uffe Bodin