• Publicerat 7 juli, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Förstärker med två spelare

Av allt att döma spelar Asplöven från Haparanda i Hockeyallsvenskan nästa säsong. Det har fått klubbledningen att agera på spelarfronten. I går gjorde klubben klart med sina första nya värvningar sedan Borås fått nobben i sin överklagan mot förbundets beslut att skicka ned dem i division 1.

Enligt NSD återvänder den tidigare Södertäljeforwarden Daniel Despotovic, 22, till Haparandaklubben. Han spelade för Asplöven under delar av säsongen 2009/10. Despotovic kommer närmast från Åkers IF i division 1. Där gjorde han 71 poäng (31+40) på 41 matcher.

Klar för spel i Haparanda är även den finländske backen Toni Kirén, 28. Han kommer närmast från KooKoo i andraligan Mestis. På meritlistan har han 105 matcher i FM-ligan.

Bryter med tre spelare
Samtidigt har klubben gjort klart med en förlängning för 29-årige forwarden Juha Silvander, som gjorde 18 mål och 30 poäng på 36 matcher för klubben i fjol.
– Despotovic är avig, kan göra det oväntade och kan absolut blomma ut på allsvensk nivå. Silvander är en lagpappa och otroligt nyttig. Och Kiren är en stabil defensiv back med bra ledaregenskaper som vi har fått goda vitsord om från Kärpäts organisation, säger Per Kenttä, tillförordnad sportchef i Asplöven, om nyförvärven till NSD.

Samtidigt har Asplöven beslutat sig för att bryta kontrakten med trion Anders Öhlund, Kory Baker och Markus Palmberg. Detta genom att utnyttja klausuler i trions kontrakt.
– Vi måste ta en del tuffa beslut och vi har valt den här vägen. Fast det är alltid tufft, men vi har gjort det här helt på sportsliga grunder, säger Per Kenttä.

Text: Uffe Bodin