• Publicerat 9 juli, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

”Har som målsättning att spela i NHL”

Modo stärker försvaret. På måndagen meddelade klubben att den värvat den NHL-meriterade kanadensiske backen Kyle Cumiskey.
– Kyle har som målsättning att spela i NHL i framtiden och ser nu fram emot möjligheten att få representera Modo, säger general managern Markus Näslund.

Modo har haft en ganska stor omsättning på backsidan efter vårens kvartsfinalutträde mot Skellefteå. När krutröken hade lagt sig återstod bara tre backar från fjolårets trupp – Jonas Ahnelöv, Jens Westin och Joonas Lehtivuori. Genom att värva Timrås Nichlas Torp och den NHL-meriterade Richie Regehr har klubben kommit två steg närmare att fylla upp tomrummet.

Ännu ett steg tog Ö-viksklubben på måndagen då man presenterade nästa nyckelpjäs. Från Nordamerika hämtas den NHL-meriterade backen Kyle Cumiskey med 132 NHL-matcher för Colorado Avalanche på meritlistan.

Hjärnskakningar sinkade karriären
25-åringen slog sig in i NHL 2007, men har på grund av återkommande skadeproblem haft svårt att etablera sig i ligan på allvar. Som bäst gjorde han 20 poäng (7+13) på 61 matcher säsongen 2009/10.

Efter att bara ha spelat 18 matcher på grund av hjärnskakningsproblem under säsongen 2010/11 trejdades Cumiskey inför förra säsongen till Anaheim Ducks. Där förpassades han omedelbart till farmarlaget Syracuse Crunch, där han gjorde 29 poäng (6+23) på 57 matcher i AHL.

Kyle Cumiskey draftades ursprungligen i sjunde rundan som 222:a spelare 2005 av Colorado. Under sin juniorkarriär blev han både WHL- och Memorial Cup-mästare med Kelowna Rockets, där han bland annat var lagkamrat med Shea Weber.

Text: Uffe Bodin