• Publicerat 17 juli, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Byström lånas ut till Modo

Han valdes i den andra draftrundan, men blev ändå den blott femte spelaren ut årets draftkull att skriva på ett NHL-kontrakt. Dallas Stars får dock vänta. Kommande säsong spelar Ludvig Byström för Modo.
– Det känns helt rätt att spela i Modo, säger han till hockeysverige.se.

I går förmiddag avslöjade hockeysverige.se att Ludvig Byström undertecknat ett NHL-kontrakt med Dallas Stars, klubben som valde honom som 43:e spelare i förra månadens NHL-draft. Sent i går, svensk tid, offentliggjorde klubben treårskontraktet på sin webbsida.
– Det var lite överraskande, säger Byström till hockeysverige.se.
– Jag trodde inte att jag skulle få kontrakt redan i år. Men de nämnde att det kanske skulle bli aktuellt när jag var där borta på campen.

NHL-klubbar brukar i vanliga fall inte sajna spelare draftade i andra rundan omgående. Byströms agent Peter Wallén säger att Dallas kontakter med Modos general manager Markus Näslund kan ha varit det som öppnade dörren för en snabb överenskommelse.
– Dallas tycker att ”Ludde” är en jättespännande spelare och vill vara delaktiga i hans utveckling redan nu, säger Wallén.
– De har fört en bra dialog med Markus och som jag förstår det har de en gemensam agenda för ”Luddes” utveckling. Jag tror att de här diskussionerna med Markus var en bidragande orsak till att de ville sajna honom redan nu.

Inga tankar på OHL-spel
Flytten till Dallas får alltså vänta. Det blir minst en säsong till i Örnsköldsvik för Ludvig Byström.
– Vi har inte skrivit på något ”assignment agreement” än, men alla är överens om att ”Ludde” ska stanna i Sverige och spela för Modo, säger Peter Wallén.
– Det känns helt rätt att spela i Modo, säger Ludvig Byström som inte påstår sig ha haft någon tanke på spel i den kanadensiska juniorligan OHL, trots att han draftades av Plymouth Whalers förra månaden.
– Nej, jag vet inte riktigt varför de draftade mig. Min tanke har hela tiden varit att stanna i Sverige.

Modobacken, som fyller 18 år på fredag, kom hem till Örnsköldsvik efter en dryg veckas vistelse i Dallas i fredags. Där hade han deltagit på klubbens utvecklingsläger tillsammans med bland andra Cristopher Nihlstorp, Patrik Nemeth och Emil Molin.
– Det var riktigt bra. En riktigt bra organisation med bra anläggningar, en bra bra stad där det är varmt året om. Nästan för varmt för mig, skrattar Ludvig Byström.

Text: Uffe Bodin