Stortrejden är ett faktum

Trejdtemat runt Rick Nash är över. Det blir New York Rangers för Columbusstjärnan och svenske backen Tim Erixon är en av de spelare Columbus får i utbyte mot sin stjärna.

Efter en längre tids spekulationer och trejdrykten runt Columbus superstjärna och kapten Rick Nash är allt äntligen över, rapporterar TSN på måndagskvällen.

Storstjärnan trejdas till New York Rangers och svenske backen Tim Erixon, som ifjol sent tvingade fram en trejd från Calgary – som draftade honom 2009 – till Rangers genom att vägra skriva på för Calgary innan rättigheterna gick ut, är en av fyra pusselbitar som Rangers skickar till Ohio.

Ryssen Artiom Anisimov och amerikanen Brandon Dubinsky är de två andra nuvarande spelarna som skickas i utbyte.
Den fjärde pusselbiten är ett förstaval i draften 2013.

28-årige Nash, som har ett kontrakt som sträcker sig till 2018, har spenderat nio säsonger i Columbus och svarat för 547 poäng (289+258) på 674 NHL-matcher för klubben.
Slutspelsmatcher har det bara blivit fyra under tiden de nio åren.

Den gångna säsongen sköt Nash 30 mål och 29 assist på 82 matcher och var poängbäst i laget. Säsongen var hans femte raka med 30 eller fler mål.

Anfallsduon Dubinsky och Anisimov, som Columbus får i utbyte, sköt 34 respektive 36 poäng i NHL den gångna säsongen medan Tim Erixon fick nöja sig med två poäng (båda assist) över de 18 matcher hann få med klubben.

Text: Robert Pettersson