Brunnström valde Frölunda

Fabian Brunnström ger upp NHL-hoppet för den här gången. Kommande säsong spelar han elitseriehockey igen och gör det för Frölunda.
– Under åren utomlands har känslan för Frölunda vuxit fram och blivit det enda alternativet i Elitserien, den dagen jag skulle komma tillbaka, säger Fabian Brunnström.

Det blir elitseriespel igen för Fabian Brunnström, som ger upp drömmen om NHL – åtminstone tillfälligt.

27-åringen har skrivit på för tre år med Frölunda och lämnar NHL efter fyra säsonger.

– Under åren utomlands har känslan för Frölunda vuxit fram och blivit det enda alternativet i Elitserien, den dagen jag skulle komma tillbaka. Så valet var ganska lätt när beslutet väl blev Europa, säger Fabian Brunnström i ett pressmeddelande och meddelar, förstås, även att han alltid gillade att spela i Scandinavium som bortaspelare med Färjestad.

Brunnström slog igenom med dunder och brak som elitseriespelare i Färjestad 07/08, värvad från division 1-laget Borås där han öste in poäng när laget tog klivet upp i Allsvenskan.

I Färjestad sköt han 37 poäng (9+28) på 54 matcher och gjorde sedan en slät figur i slutspelet, men var ändå efter den starka grundserien jagad av fler NHL-klubbar.

Han valde Dallas. Sköt ett hattrick i premiären och såg ut att gå en ljus NHL-framtid till mötes, men efter de 29 poängen under rookiesäsongen har det mest gått uför.

De två senaste säsongerna har det bara blivit fem NHL-matcher totalt och 117 matcher i AHL, med 70 poäng (27+43) som facit.

– Med Fabian Brunnström får vi en mycket skicklig forward med skön blick för målet. Han är en skicklig skridskoåkare med riktigt bra teknik och ett väl utvecklat spelsinne, säger tränaren Lill-Kenta Johansson.

Text: Robert Pettersson