”Jag ville stanna”

De svenska backarnas framtid i NHL blir allt klarare. Nu meddelar Winnipeg Jets på sin hemsida att Tobias Enström skrivit på ett nytt kontrakt med den kanadensiska klubben värt 28,75 miljoner dollar.

Först förlängde Anton Strålman sitt kontrakt med New York Rangers. Nu är det dags för en annan skicklig powerplay-back från Sverige att säkra sin framtid i NHL.

Winnipeg Jets assisterande lagkapten Tobias Enström skrev på fredagskvällen på ett nytt kontrakt med den pånyttfödda kanadensiska klubben.

Kontraktet löper över fem år och ger svensken 28,75 miljoner dollar och en lönetaksträff på 5,75 miljoner.

Enström själv är naturligtvis nöjd med förlängningen.
– Jag ville stanna, och de tror verkligen på mig här. Det uppskattar jag. Jag ser fram emot de kommande åren som Winnipeg Jets-spelare, säger han i ett pressmeddelande.

Den 27-åriga backen, med bakgrund i ishockeymetropolen Örnsköldsvik, kommer från en skadedrabbad säsong där han tvingades avstå 20 matcher. På de 62 matcher han spelade noterades han för sex mål och 27 assistpoäng.

Tobias Enström har varit en av Sveriges främsta offensiva backar de senaste åren, med 51 poäng på 72 matcher under säsongen 2010/2011 som karriärbästa. Totalt har han 204 poäng på 380 matcher i Atlanta Thrashers och Winnipeg Jets.

Text: Måns Karlsson