Vänder hem efter KHL-äventyret

Det är inte bara Fredrik Svensson som återvänder till Luleå. Det gör även Karl Fabricius, som vänder hem efter ett år i KHL.
– Laget ser väldigt intressant ut och jag ser fram emot den satsning som vi kommer att göra, säger Karl Fabricius.

2009 vände Karl Fabricius hem till Luleå efter tre säsonger i Frölunda. Han fick lämna Göteborg under sommaren och skrev ett fyraårskontrakt med Luleå.

Halvvägs in på kontraktet meddelade klubben att han inte ville ha kvar Fabricius och kontraktet bröts. Ett år senare är han tillbaka i klubben.

– Att åter kontraktera Fabricius är en bra lösning för oss. Fabbe är en erfaren spelare med ett enormt hjärta för Luleå. Han är en allround och användbar spelare som kommer att betyda mycket för laget med sitt goda ledarskap, säger sportchefen Lars ”Osten” Bergström till klubbens hemsida.

29-åringen spenderade fjolårets säsong i slovakiska KHL-laget Lev där han sköt ett mål och sju assist på 48 matcher.

– Det känns jättebra att vara tillbaka och det är kul att vi kunnat hitta en lösning som gjorde att jag kunde komma igång med laget redan från start. Laget ser väldigt intressant ut och jag ser fram emot den satsning som vi kommer att göra, säger Fabricius.

Fabricius gjorde karriärens poängstarkaste elitseriesäsong när han återvände till Luleå efter Frölundaäventyret. Då sköt han 25 poäng (6+19) på 55 matcher.
Säsongen därefter – hans senaste i klubben och den första med Jonas Rönnqvist som tränare – gav bara fem mål och sju assist på 54 matcher.

Text: Robert Pettersson