Osäkerhet om Västeråsförvärvet

Det råder förvirring i Västerås efter chockbeskedet att lagets tilltänkta toppback Alexandre Rouleau valt att förklara att han inte kommer till klubben som planerat.

Anledningen är familjeskäl, men varken agenten Niklas Granberg eller Västerås får besked om så mycket mer än just så.

– Han vill inte berätta, varken för oss eller för sin agent. Vi vet inte anledningen, men vi ska ge honom lite tid och se vad som händer, säger VIK:s klubbchef Anders Eklund till vlt.se.

Därmed vet klubben varken ut eller in i vad som gäller om backstjärnans framtid.

– Det kom som en smärre chock. Backsidan såg jättebra ut, men nu ser den inte lika bra ut. Rouleau var ju vår offensiva styrka i första back-paret, säger sportchefen Niklas Johansson som även poängterar att Rouleau har ett tvåårskontrakt med klubben och att man inte kommer låta honom spela någon annanstans.

– Antingen spelar han här eller så får han sluta med hockeyn, menar sportchefen.

I ett läge där sportchefen Johansson fortfarande har förhoppningar om att Rouleau kommer kunna dyka upp vad det lider, tycks tränaren Joakim Fagervall jobba efter teorin att den kanadensiske fransmannen är ute ur bilden till motsatsen bevisats.

– Jag räknar inte alls med honom för tillfället. Han har slutat… eller åtminstone tagit time out och det är ingen idé för mig som tränare att sitta och vänta.

Text: Robert Pettersson