• Publicerat 18 augusti, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Jack Connolly levererade direkt

Han är ett av de mest spännande nyförvärven i elitserien inför den annalkande säsongen. Och i sin första tävlingsmatch för Färjestad levererade Jack Connolly direkt.
– Visst var det lite av en drömstart för mig, säger amerikanen efter sina två mål mot schweiziska Zürich.

I våras vann han Hobey Baker Award som den amerikanska collegehockeyns främsta spelare. Vanligtvis brukar det betyda att man skriver på ett NHL-kontrakt kort därpå, men Jack Connolly var inte nöjd med erbjudandena han fick från den nordamerikanska toppligan och valde i stället att skriva kontrakt med Färjestad.

På fredagen gjorde 23-åringen tävlingsdebut för sin svenska klubb och skött två av målen när Färjestad slog schweiziska mästarna Zürich med 5-2 på hemmais. Connolly presenterade sig för hemmafansen i Karlstad genom att göra 1-0 och 2-1 i en stark formation med Patrik Lundh och junioren Max Görtz, som fick chansen när Christian Berglundinte kom till spel.

Mamma fick beskåda succén
– Visst var det lite av en drömstart för mig. Väldigt bra för självförtroende, säger Jack Connolly till NWT.

Och den 173 centimeter långe amerikanen kunde knappast ha tajmat det bättre. På läktaren fanns nämligen både mamma Judith, flickvännen Mallory och svärmor Dianne för att beskåda Connollys succé.
– De kom i onsdags. Min mamma och svärmor åker hem om en vecka, men Mallory stannar kvar resten av säsongen. Skönt, då slipper jag lida av hemlängtan, säger forwarden.

Färjestads tränare Leif Carlsson var mycket tillfreds med nyförvärvets insats. Han hoppas att Jack Connolly ska vara en av nycklarna som låser upp offensiven som laget hade så svårt att få i gång i fjol.
– Jättekul att se. Han har öga för var han ska placera sig för att få bra lägen. Vi kommer att få mycket nytta av honom, säger Carlsson till NWT.

Text: Uffe Bodin