• Publicerat 23 augusti, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Korttidskontrakt ska inte tillåtas

Möjligheterna för lockoutade NHL-spelare att ta plats i elitserien minskar radikalt. På torsdagen meddelande Hockeyligan att man inte tänker tillåta speciella korttidskontrakt anpassade för NHL-spelare.
– Vi måste beakta det sportsliga och ekonomiska beslutet, säger Hockeyligans VD Jörgen Lindgren.

NHL-lockouten kommer allt närmare. Den 15 september måste ligan och spelarfackföreningen NHLPA vara överens, annars kommer säsongsstarten att i minsta fall försenas. Det innebär att det inom kort kan finnas mängder med tillfälligt sett arbetslösa spelare på marknaden.

Att det skulle hamna i elitserien förefaller dock otroligt. I dag tog nämligen Hockeyligan beslut om att inte tillåta korttidskontrakt åt NHL-spelare som vill ta tillfällig anställning i Sverige.
– Självklart vill vi ha de bästa spelarna i elitserien men vi måste samtidigt beakta det sportsliga och ekonomiska perspektivet. Det är också viktigt att vi fortsätter att utveckla våra yngre och lovande spelare, säger Jörgen Lindgren, VD på Svenska Hockeyligan.

Kan ta upp frågan igen
Ska en NHL-spelare skriva kontrakt med en elitserieklubb måste det alltså vara bindande för hela säsongen.

Enligt Jörgen Lindgren är klubbarna enade i frågan, men han öppnar för att man kommer att kunna ändra sitt upplägg.
– Vi kommer naturligtvis att följa utvecklingen av en eventuell NHL-konflikt noggrant och om förutsättningarna ändras kommer vi ta upp frågan för diskussion igen, säger han.

Under lockoutsäsongen 2004/05, som blev helt inställd i NHL på grund av konflikten mellan ligan och spelarna, spelade mängder med NHL-spelare i elitserien. Den här gången ser de alltså ut att bli desto färre.

Text: Uffe Bodin

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.