• Publicerat 23 augusti, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Vesce klar för spel i Västerbotten

Skellefteå har legat lågt på värvningsfronten inför säsongen. Tre veckor innan säsongsstarten kan man dock presentera ett tungt nyförvärv – den NHL- och KHL-meriterade amerikanske centern Ryan Vesce.
– Han ansluter först en bit in i säsongen, under oktober, säger Skellefteås sportchef Johansson om artistspelaren.

Ryan Vesce spelade för Rögle i allsvenskan under lockoutsäsongen 2004/05 med ett gott poängfacit. På 43 matcher svarade han för 45 poäng och var lagets interna poängkung.

Sedan dess har den nu 30-årige centern skaffat sig ännu tyngre meriter. Mellan 2008 och 2010 spelade han 19 matcher i NHL för San José Sharks och säsongen 2010/11 svarade han för 48 poäng på 51 matcher för Torpedo Nizjnij Novgorod i KHL. Fjolåret förstördes av skador, men nu är Vesce fit for fight och redo att hjälpa Skellefteå att bli starkare.

Sexmånaders artistkontrakt
– Vi har fått behålla stommen i truppen och kunna flytta upp lite talanger underifrån, säger sportchefen Lasse Johansson i ett pressmeddelande.
– Att nu Ryan Vesce valt att skriva på för oss ser vi som ett intressant tillskott till vår trupp.

Vesce har skrivit ett sex månader långt artistkontrakt med Skellefteå. Det innebär att han inte kommer att vara tillgänglig när elitserien startar.
– Vi startar säsongen utan honom. Han ansluter först en bit in i säsongen, under oktober, säger Lasse Johansson.

Ryan Vesce kommer ursprungligen från New York. Innan han blev professionell gjorde han fyra säsonger på Cornell University i NCAA. Under karriären har han utöver spel i AHL, NHL och KHL även gjort en säsong i Finland för IFK Helsingfors.

Text: Uffe Bodin