• Publicerat 29 augusti, 2012
  • Skrivet av Ola Winther
  • 0 Kommentarer

Hotet om lockout avgörande i beslutet

Nu står det helt klart att Linus Omark spelar sin hockey i Europa kommande säsong. Det blir dock inte spel i Sverige för pucktrollaren som valt att skriva på för schweiziska Zug istället. Risken för lockout var det som gjorde att Omark till slut valde bort NHL.
– Jag kommer att signa i Europa på grund av lockouten, säger han själv.

Så är det då slutligen klart att det blir spel i Europa för Linus Omark kommande säsong. Den 25-årige forwarden bekräftar på sin Twitter att han skrivit på för Zug.
”Har äntligen skrivit på för ett nytt lag, ser fram emot att representera Zug”, skriver Omark.

Den från Övertorneå bördiga teknikern hymlar inte med att han är besviken på sättet han blivit behandlad av Edmonton. Då det sedan länge stått klart att man inte ville satsa på honom hade Omark hoppats på att klubben kunnat trejda honom tidigare. Samtidigt inser han också att det är hans egna skadeproblem som till viss del också ställt till det.
– Det är dålig tajming på lockouten i och med att jag var skadad i stort sett hela förra säsongen. Jag kanske hade fått en tidigare trejd om det varit för ett år sedan innan jag skadade mig, säger Omark i en intervju med Norrbottens-Kuriren och fortsätter:
– Jag vill ju spela ishockey och om lockouten bara blir två månader så blir det ändå en sämre situation för mig.

”En ledande spelare med fantastiska händer”
I intervjun med Norrbottens-Kuriren ville han inte avslöja vilket lag han var klar för men nu står det alltså klart att det blir spel i Zug, som bland annat ställts mot Färjestad och Frölunda i European Trophy. Omark är väldigt nöjd med överenskommelsen och ser fram emot en nystart efter den tuffa tiden i Edmonton.
– Jag får en bra roll i laget och det var viktigt för mitt beslut. Om det blir som jag tror att det blir, så ser jag fram emot att få spela mycket.

Zug, som har inlett European Trophy med att ta åtta poäng på sina fyra första matcher, är också otroligt nöjda med sitt senaste tillskott.
– Det noggranna sökandet efter förstärkningar har lönat sig. Vi har nu hittat precis den spelare vi letat efter. En spelare som är ung, ambitiös, spelskicklig, målfarlig och kreativ, helt enkelt en ledande spelare med fantastiska händer, säger klubbens sportchef Jakub Horak till klubbens hemsida.

Även om Omark nu vänder hemåt igen så är det fortfarande i NHL han vill spela. Målsättningen är därför att ta sig tillbaka till andra sidan Atlanten så snart som möjligt och det bästa sättet att göra det på är genom att bjuda på sin bästa hockey den här säsongen.
– Jag vill spela i NHL, så är det. Men nu är det bara att se framåt och göra en grym säsong. Sedan kanske jag är tillbaka där, avslutar han.

Text: Ola Winther