• Publicerat 30 augusti, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Tecknade nytt sexårskontrakt med Oilers

Först var det Taylor Hall som fick ett ordentligt lönelyft när han nyligen skrev ett nytt sjuårskontrakt med Edmonton Oilers. 42 miljoner dollar var det värt.

I dag var det en annan av Oilers talanger som fick jackpot. Förra säsongens interna poängkung Jordan Eberle skrev på för sex nya år och belönas med 36 miljoner dollar, drygt 240 miljoner svenska kronor. Kontraktet har en lönetaksträff på sex miljoner dollar och gäller, liksom i Halls fall, från och med hösten 2013.

22-åringen draftades som 22:a spelare 2008. Han svarade för 76 poäng (34+42) på 78 matcher i fjol efter att ha gjort 43 poäng på 69 matcher som rookie det föregående året. Eberle har representerat Kanada i tre raka VM-turneringar.

Text: Uffe Bodin