• Publicerat 11 september, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

KHL-meriterade Jordan Henry ansluter

Södertälje har letat efter ytterligare en back att förstärka försvaret med. Nu kan man ha hittat en kandidat. Högerskytten Jordan Henry, med KHL-meriter, ansluter på en tre veckor lång tryout.
– Det känns som att vi behöver just en till kraftfull back, säger sportchefen Per Nygårds.

I fjol värvade SSK den NHL-meriterade backen Jason Strudwick under säsongen. Det fanns intresse av att behålla veteranen, men han valde emellertid att lägga av och satsa på ett radiojobb i stället.

Nu kan klubben i stället ha hittat en annan kanadensisk back värd namnet. 26-årige Jordan Henry, med 262 AHL-matcher och en KHL-säsong i bagaget, är klar för en tre veckor lång tryout med Sportklubben.
– Jordan kommer kunna bidra med erfarenhet och aktivitet över hela banan – hans mångsidighet och fysiska styrka är hans främsta kvalitéer, säger sportchefen Per Nygårds i ett pressmeddelande.

”En allroundback”
Jordan Henry företrädde Abbotsford Heat och Chicago Wolves under förra säsongen och noterades för elva poäng (2+9) på 68 matcher. Per Nygårds menar att Henry trots den skrala offensiva utdelning kan vara en tillgång i båda ändarna av rinken.
– Jordan är ingen renodlad powerplayback, men kan spela powerplay och göra en del mål. Han är mer en allroundback som arbetar hårt över hela banan och det känns som att vi behöver just en till kraftfull back, säger Nygårds.

Sin KHL-sejour gjorde Henry i Dinamo Riga för två år sedan. På 36 matcher noterades han för ett mål, en assist och 53 utvisningsminuter.

Text: Uffe Bodin