• Publicerat 13 september, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Förstärker HV71:s försvar

Daniel Fernholm har slutligen hittat en ny klubbadress. Och precis som ryktet har angett en längre tid blir det spel i HV71 för den 28-årige backen.
– Det ska bli kul att komma till en vinnande klubb, säger Fernholm.

Efter att ha tillbringat de senaste två säsongerna i utlandet – KHL och finska FM-ligan – återvänder Daniel Fernholm till Sverige och elitserien. HV71 blir stockholmarens tredje elitserieklubb efter att tidigare ha representerat Djurgården och Linköping.
– Daniel är en stor, rejäl och stark back som står pall när det hettar till. En erfaren kille på hög nivå som kommer komplettera och fylla sista platsen i backbesättningen, säger Fredrik Stillman, sportchef i HV71, i ett pressmeddelande.

Fjolårssäsongen inleddes i det ryska svensklaget Atlant Mytisjtji, men redan efter tio matcher tvingades Fernholm lämna klubben och flyttade i stället till Finland och IFK Helsingfors.

Efter att inte ha hittat något utländskt anbud av intresse väljer Huddingeprodukten att flytta till Jönköping.
– Det ska bli kul att komma till en vinnande klubb. Man höjer sig själv när man får träna med de bästa varje dag. HV71 visade bäst intresse också och presenterade ett bra upplägg, vilket är viktigt, säger Daniel Fernholm.

Totalt har Fernholm spelat 246 elitseriematcher. På meritlistan finns två VM-turneringar, 2008 och 2011, varav den senare renderade i en silvermedalj.

Text: Uffe Bodin