• Publicerat 14 september, 2012
  • Skrivet av Ola Winther
  • 0 Kommentarer

Florida förbereder sig på lockout

Lockouten i NHL är snart ett faktum och klubbarna börjar därför som bäst förbereda sig på att säsongen inte kommer att starta i utsatt tid. I Florida tog man, med detta i åtanke, beslutet att skicka Jacob Markström till AHL tillsammans med 16 andra spelare. Markström lär således komma till spel inom några veckor oavsett hur läget är i NHL.

22-åringen spelade för just San Antonio i AHL förra säsongen och hade då fina 92,7 i räddningsprocent på 32 matcher. I år siktade dock 22-åringen själv på att på allvar utmana om en plats i Florida, men det skjuts nu alltså framåt i tiden.

En annan spelare som var tilltänkt att utmana om en plats i Floridas NHL-lag som nu degraderas är jättetalangen Jonathan Huberdeau. Den 19-årige kanadensaren, som gick som trea i draften 2011, förpassas dock inte till AHL utan får istället återvända till sitt juniorlag Saint John Sea Dogs i QMJHL.

Text: Ola Winther

Se hela NHL inklusive Stanley Cup på Viaplay för bara 399 kronor per månad