• Publicerat 17 september, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

”Fick samtal från Crosbys representanter”

Det fanns möjligheter till en återförening mellan Jevgenij Malkin och Sidney Crosby i Metallurg Magnitogorsk. Men i stället väljer KHL-klubben sannolikt att återförena Malkin med sin gamla kompis Nikolaj Kuljomin.
– Vi siktar på att få in Nikolaj, säger Magnitogorsks president Gennadij Velitjkin.

Metallurg Magnitogorsk gjorde de två tyngsta värvningarna efter NHL-lockoutens inträde på söndagen. Från Pittsburgh Penguins hämtade man in den mest värdefulla spelaren i både NHL och VM den gångna säsongen, Jevgenij Malkin, samt han gode vän, backen Sergej Gontjar från Ottawa Senators.

Enligt KHL-klubbens president Gennadij Velitjkin hade klubben kunnat göra ytterligare en riktigt tung värvning. Magnitogorsk ska nämligen ha blivit kontaktat representanter för superstjärnan Sidney Crosby, till vardags lagkamrat till Malkin i Pittsburgh. Det uppger Velitjkin för Sport-Express.
– Vi fick samtal från dem och de undrade om det fanns någon hypotetisk möjlighet att skriva kontrakt med Metallurg. Vi sa ‘Varför inte?’, men vi kom aldrig så långt som att starta förhandlingar, säger Veltjkin.

För krångligt att registrera utländska spelare
Någon Crosby kommer det sannolikt inte att bli i Magnitogorsk. Enligt Gennadij Velitjkin siktar klubben på att fylla sin tredje och sista NHL-plats med den egna produkten Nikolaj Kuljomin, som spelar i Toronto Maple Leafs i vanliga fall. Anledningen att man inte går vidare med Crosby är att Veltjikin tror att det skulle ta för lång tid att registrera utländska spelare och sedan ännu längre tid att få dem på plats.
– Jag tror inte att kanadensarna och amerikanerna kommer att komma till Ryssland redan i morgon. De kommer att vänta. Och för att kunna registrera dem ordentligt behöver vi tre veckor på oss. Då handlar det bara om att skaffa arbetstillstånd, sedan ska de igenom immigrationen, få uppehållstillstånd och allt sådant, säger Velitjkin till Sport-Express.

Jevgenij Malkin och Sergej Gontjar förväntas debutera för Magnitogorsk redan i torsdagens möte med Salavat Julajev.

Text: Uffe Bodin