Cody Franson presenterad

Han har tre raka 20-poängsäsonger i NHL som back, men satt utan kontrakt när lockouten gick igång. Nu vänder Cody Franson, juniorvärldsmästaren från 2007, tillbaka till Sverige.
– Jag var i Sverige och spelade JVM, och jag gillade verkligen landet, säger Cody Franson.

Cody Franson är klar för spel i Brynäs för resten av säsongen.

Den 25-årige backen, som vann JVM-guld i Sverige 2007, skrev aldrig något nytt NHL-kontrakt innan lockouten gick igång och nu väljer han att satsa på svensk hockey under säsongen.

– Jag var i Sverige och spelade JVM, och jag gillade verkligen landet, säger Cody Franson. När jag nu fick möjligheten att åka över själv, och spela i Brynäs så var det inget att tveka över. Jag känner Andreas Thuresson sedan tidigare, och Elitserien är en bra liga, säger Cody Franson i ett pressmeddelande.

Franson har spelat 198 NHL-matcher och gjort 71 poäng sedan debuten i ligan 2009. Under de tre åren han gjort i NHL har han skjutit över 20 poäng per säsong från sin backplats.

– Det känns naturligtvis jättebra. Det är en perfekt lösning för oss utifrån den profilbild av back som vi har sökt, med den storlek och kompetens som han besitter, och även åldersmässigt, säger tränaren Tommy Jonsson.

Franson är 193 centimeter lång och har visat bra offensiva kvaliteter i såväl juniorligan som i AHL, där han sköt 52 poäng på 76 matcher 08/09, säsongen innan han blev ordinarie NHL-spelare.

Den gångna säsongen spelade han för Toronto, efter att ha tillhört Nashvills organisation från 2007. Han gjorde fem mål och 16 assist på 57 matcher under fjolårets säsong.

Text: Robert Pettersson