Stort producerande i Schweiz

Flera lockoutspelare visade upp sig från sin bästa sida i den schweiziska hockeyn på torsdagskvällen. Bland annat hade debuterande Patrice Bergeron hade fyra poäng för Lugano, precis som Logan Couture i Geneve.

Det gick bra för en del av lockoutspelarna i den schweiziska ligan igår kväll. För flera spelare gick det till och med riktigt bra.

I Lugano debuterade Patrice Bergeron med att göra poäng redan efter två minuter i 7-3-segern mot Langnau. Han stannade till slut på två mål och två assist i matchen, där Ilkka Heikkinen också var tvåmålsskytt och Glen Metropolit hade fyra assist.

Men det var inte bara Bergeron som hade en fyrapoängsmatch av lockoutspelarna.
Det hade även Logan Couture i Geneve, som har varit ifrågasatt efter tre poäng på sina fem första matcher.

Nu stod han för två mål och två assist på lite drygt halva matchen när Geneve slog Rapperswil med 8-1. Än värre var schweizaren Kevin Romy som noterade ett mål och fyra assist och klev upp på 13 poäng (6+7) och gick förbi Linus Omark som ny poängligaledare i ligan.

Omark som i sin tur hade en passningspoäng (tolv totalt, 4+8) när Zug föll med 2-3 efter förlängning mot Davos, där Joe Thornton gjorde ett mål och spelade fram till Rick Nash 2-2-mål. Nash comebackade efter att ha missat fyra matcher på grund av en axelskada.

I Bern svarade Nicklas Danielsson för poäng när han spelade fram till ett av lagets mål i 5-3-segern borta mot Ambri.
John Tavares, som stod för två assist i sin debutmatch i helgen, svarade för två mål och en assist den här gången.

I Kloten gick Brooks Laich poänglös för första gången efter fyra raka tvåpoängsmatcher. Laget föll också hemma mot Biel med 3-4 sedan Tyler Seguin svarat för två målpass för Biel.

Text: Robert Pettersson