• Publicerat 11 oktober, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Bra start för MacKinnon

Han tippas gå som första spelare i nästa sommars NHL-draft. Och hittills har Nathan MacKinnon inte gjort någon besviken under säsongsupptakten. I natt sköt 17-åringen sitt åttonde och nionde mål för säsongen när hans Halifax Mooseheads besegrade Moncton Wildcats med 5-1 på hemmais.

MacKinnon har noterats för 15 poäng (9+6) på de åtta första matcherna och ligger sjua i QMJHL:s poängliga med färre spelade matcher än flera av spelarna framför sig.

Poängbäst i QMJHL hittills är Rouyn-Noranda Huskies genombrottsforward Jean-Sébastien Dea. Efter att ha gjort 17 mål och 32 poäng på 50 matcher i fjol har 18-åringen fullkomligen exploderat under säsongsinledningen. Efter åtta matcher står han redan noterad för 14 mål och 19 poäng.

Lika många poäng har den av Chicago Blackhawks draftade Phillip Danault, 19, svarat för. Han har fördelat sin utdelning på elva mål och åtta assist.

Text: Uffe Bodin