• Publicerat 15 oktober, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Allsvenska jumbons tränare får gå

På söndagen fick den första elitserietränaren sparken. På måndagen kom den första uppsägningen av en tränare i Hockeyallsvenskan. Det är nykomlingen och jumbon Karlskrona som sparkar Tomas Kempe.
– Vår bedömning är att vi inte får ut den sportsliga kapacitet som vi tror att laget har och som är nödvändig för att nå våra uppsatta mål, säger sportchefen Carl-Johan Höök.

I går Janne Karlsson, i dag Tomas Kempe. Liksom i Växjös fall handlar det om en tränare som har bidragit till att lyfta sin klubb ett steg i seriesystemet. Tomas Kempe tog över Karlskrona för två och ett halvt år sedan och lyckades i fjol att föra klubben till Hockeyallsvenskan efter att ha varit snubblande nära redan 2011.

Ankomsten till allsvenskan har dock varit tuff för Blekingelaget. Efter elva omgångar ligger laget sist i tabellen efter att bara ha tagit tre segrar och nio poäng under inledningen av säsongen. För att få en effekt på laget har KHK nu valt att sparka Tomas Kempe och tills vidare ersätta honom med team managern Torbjörn Karlsson. Till sin hjälp får Karlsson sportchefen Carl-Johan Höök.

Även assisterande tränaren får gå
– Tobbe Karlsson har lett KHK genom åtta år av framgångar och har spelarnas tillit. Spelarna är kompetenta och vi litar på varandra. Behöver vi sedan förändra eller hittar en bättre lösning så kommer vi att välja den, men just nu känner vi stor tro på den lösning vi presenterat för laget, säger Carl-Johan Höök till khk.se.

Tomas Kempe, som tidigare har tränar bland annat Leksand, är inte ensam om att få lämna Karlskrona. Även hans assisterande tränare Oskar Andersson tvingas lämna sitt uppdrag.

Första matchen för KHK:s nya tränarduo blir torsdagens tuffa bortamöte med Djurgården på Hovet.

Text: Uffe Bodin